台灣 – 台中叉子意式親子餐廳

Jan 17, 2016 | Uncategorized

相信有唔少人都去過台北、高雄旅遊,但唔知台中又去過未呢? 台中有一間超人氣餐廳 —–「叉子意式親子餐廳」,據說花上大半天時間待在餐廳都不出為奇,等你睇完小編嘅介紹,你便會有「非到此一遊不可」嘅諗法!

台中_叉子親子義式餐廳 02

位於台中嘅叉子意式親子餐廳是採用自助餐飲的方式,為顧客提供意式料理餐點。而餐廳最特別之處,莫過於擁有一個提供免費挖沙工具的大沙坑供小朋友玩樂,因而被定位為一間親子餐廳。

台中_叉子親子義式餐廳 12

為咗配合「慢活、慢食、環保」嘅概念,餐廳周圍出現一隻又一隻嘅蝸牛建築,令到整個餐廳建築都充滿氣派,鼓勵顧客細味人生。




台中_叉子親子義式餐廳 13

雖然呢間餐廳跟其他有名嘅餐廳一樣咁受歡迎,但唔會限制客人嘅用餐時間。餐廳設計簡樸,以純白和原木色為主,餐廳一共分成三層樓,樓底高加上空間非常大。即使坐係邊個角落,陽光照射下令室內更加明亮,令人份外舒適和自在!

台中_叉子親子義式餐廳 06

台中_叉子親子義式餐廳 04

台中_叉子親子義式餐廳 03

台中_叉子親子義式餐廳 08

台中_叉子親子義式餐廳 05

台中_叉子親子義式餐廳 07

介紹完餐廳的環境,呢度嘅食物都有相當水準,而且價錢合理、份量十足,只要決定好就可以自行到吧檯點餐和付款。小編想趁機向大家推介幾款味道唔錯嘅美食,下次嚟到不妨一試!

荔枝原味鬆餅 (NT138)

台中_叉子親子義式餐廳 11

瑪格麗特披薩(Pizza Margarita) (NT268)

台中_叉子親子義式餐廳 14

白酒燉牛肉蔬菜特飛麵 (NT320)

台中_叉子親子義式餐廳 10

甜羅勒花椰菜蘑菇細扁麵 (NT198)

台中_叉子親子義式餐廳 09

五色蔬果汁 (NT98-150)

台中_叉子親子義式餐廳 15

台中叉子意式親子餐廳

營業時間: 08:30至22:00

位置:台中市西屯區府會園道6號

前往方法:

1.搭乘BRT或公車於台灣大道上的台中市政府站下車:需步行約10分鐘。
2.搭乘公車於惠中路上的惠中市政北三路口站下車:步行約3分鐘。

*以上資訊只供參考,如有任何變化或更改均以現場情況或商戶決定為準*